Cum spălăm pensulele de makeup? 

by Diana Ionescu

Aceste ustensile care ne sunt atât de folositoare au nevoie de cea mai multă iubire din partea noastră. Ele sunt o investiție serioasă pentru orice make-up lover și dacă sunt îngrijite corect, devin utile un timp îndelungat. Spălarea lor periodică e recomandată în primul rând din motive de igienă, iar mai apoi pentru a ne bucura de o calitate maximă a aplicării produselor de make-up pentru mai mult timp.

Nimic nu se compară cu o pensulă curată!

Subiectul pensulelor curate este în continuare un subiect TABU la noi.

Pe parcursul anilor de activitate în industrie, am avut ocazia să văd diferite medii profesionale și diferiți profesioniști lucrând și, din păcate, trebuie să vă mărturisesc că lucrurile nu sunt roz deloc în ceea ce privește igiena spațiului de lucru și a ustensilelor.

Mulți profesioniști nu-și spală pensulele după fiecare client, mulți folosesc aceleași pensule pe care le “dezinfectează” în cel mai bun caz. Riscurile în mediul profesional sunt mult mai mari decât atunci când nu ne spălăm pensulele acasă după fiecare machiaj. Din respect pentru clienții voștri și pentru voi, NU VENIȚI CU PENSULELE MURDARE LA JOBURI.

Cum îți poți da seama dacă pensulele sunt curate?

E foarte ușor să recunoști dacă pensulele sunt curate sau nu. Aruncă o privire atentă: pensulele trebuie să arate ca noi, ca și cum e prima dată când sunt folosite.

Sunt dezamăgită profund de fiecare dată când văd că un profesionist nu respectă în cadrul demonstrațiilor de la cursuri sau în mediul online acele reguli atât de importante prin care împiedicăm proliferarea bacteriilor de pe față în produsul cosmetic și apoi înapoi pe fața, ochii, buzele următorului client. Și aici mă refer în special la produsele care conțin apă, uleiuri sau produsele cremoase: corector, fond de ten stick, farduri de obraz cremoase, mascara, tuș de ochi.

Clienții și modelele au dreptul să refuze să li se atingă fața cu o pensulă murdară. 

Am cunoscut multe modele care s-au plâns că au luat stafilococi care s-au dezvoltat în acnee și au avut mari probleme pe ten din cauza asta. Ba unele au ajuns să vină cu pensulele personale la joburi. Însă nici acest lucru nu e suficient să prevină problemele dacă make-up artistul nu respectă regulile de folosire a produselor cremoase. Aici aș putea deschide cutia Pandorei și discuta despre subiectul testerelor din magazinele de beauty și regulile de igienă care e obligatoriu să se respecte într-un mediu profesional, dar cred că ați înțeles deja gravitatea faptelor.

De ce dezinfectarea nu e suficientă.

Să vă explic puțin de ce dezinfectarea nu e suficientă ca pas de sine stătător. O pensulă e curată doar după ce absolut orice urmă de produs cosmetic e îndepărtat de pe ea. Abia după acest pas important e îndeplinit poți să spui că vrei să o dezinfectezi cu alcool de 70% (cel albastru folosit și în mediul medical). O dezinfectare pe un produs cu urme de reziduuri uleioase, cremoase, nu are un efect steril.

Mai jos aveți un video în care vă arătăm cum se spală corect pensulele de machiaj și câteva trucuri pentru a îngriji cu delicatețe ustensilele pentru a deveni longevive.

Vă aducem aminte că ne-am mutat în online ca să fim cu toții în siguranță în această perioadă, așa că dacă vreți să ne susțineți, acum este momentul. Am pregătit vouchere pentru serviciile noastre cu discount de 25%.

Pentru mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: +(40) 727.819.950, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la sectiunea blog:https://dimakeupstudio.ro/.

Alte postari

1 comment

Alina April 9, 2020 - 6:52 pm

Bună!
Ce produs de curățat este recomandat să folosim pentru curățarea pensulelor sau buretilor? Săpunul clasic de mâini este ok? Îmi poți recomanda o metoda mai eficienta de curățare a bureteilor? Este recomandata folosirea lor în make-up sau mai bine îi înlocuim cu pensule?

Reply

Leave a Comment