Skincare saga: ingrediente pro și contra tenului gras

by Gabriela Paun

Profesia de make-up artist are multe lucruri în comun cu cea de pictor și orice creație începe cu pregătirea pânzei. De aceea, în cadrul DIMS, noțiunile de skincare sunt o parte esențială a cursurilor acreditate DIMS PRO. Produsele de îngrijire sunt indispensabile nu doar în activitatea din cadrul studioului de make-up, ci și în rutina noastră personală. Testând frecvent produse, ne dăm seama cât de greu poate fi să ții pasul cu multitudinea de noutăți care apar pe piața de beauty, de aceea ne-am decis să sintetizăm criteriile noastre de selecție și aici, pe blogul DIMS.

Tipuri de ten

Normal

Mixt

Gras

Uscat

Stări ale pielii

Deshidratare

Acnee

Cuperoză; rozacee

Sensibilitate

Inflamație


Orice tip de ten poate trece prin diverse stări, sub influența alimentației, a stilului de viață, a medicamentelor, hormonilor sau a factorilor de mediu. Dacă ne confruntăm cu o astfel de situație, vom schimba rutina de skincare, folosind produse care să trateze problema respectivă .

Ingrediente benefice pentru tenul gras

1.Acid salicilic -antibacterian, combate blocarea porilor
The Inkey List -Salicylic Cleanser
Dr. Murad -Acne Body Wash

2.Acid glicolic -combate blocarea porilor
Bioderma -Sebium Night Peel
Sephora Collection -Blackhead Peel-off mask unclog + purify

3. Oxid de zinc -protecție solară, antiinflamator, antioxidant La Roche-Posay-Serozinc
Sephora Collection -Purifying Mud Mask

4.Sulf -anticomedogenic, antibacterian
Sunday Riley -Saturn Sulfur Acne Treatment Mask

5.Argilă & cărbune -curăță porii în profunzime, diminuează sebumul în exces
Glamglow -Supermud Clearing Treatment
Erborian -Black Cleansing Oil Cattier -Green Clay Mask

6.Niacinamida (vitamina B3)– antiinflamator, stimulează sinteza de colagen
The Ordinary -Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum

7. Benzoyl peroxide -antibacterian, accelerează regenerarea epidermei, antiacneic puternic Neutrogena Rapid Clear Benzoyl Peroxide Leave-on Acne Face Mask

8.Extract din coaja de salcie -din el deriva acidul salicilic Eisenberg -SOS Blemishes

9.Ulei din arbore de ceai -antibacterian
The Body Shop-Tea Tree Skin Clearing Mattifying Toner

10.Hamamelis -extract botanic cu efect astringent
Belif -Witch Hazel Herbal Extract Toner

11.Siliciu mineral (silica) -Se foloseste în skincare sau baza pentru machiaj, crează o peliculă ce împiedică impuritățile din atmosferă sau fondul de ten să pătrundă în pori Dr. Murad InvisiScar Resurfacing Treatment

12.Uleiuri –În cazul tenului gras sau mixt, din compoziția sebumului lipsește adesea un acid gras benefic, acidul linoleic, ce contribuie la păstrarea hidratării și a senzației de confort. Putem compensa folosind: ulei de măceșe (Rosehip), de struguri, de cânepă (Hemp seed), de luminița (Primrose).

Ingrediente nerecomandate tenului gras

  1. Uleiurile bogate în acid oleic: uleiul de cocos, de floarea soarelui, de camelie
  2. Ingredientele menite să creeze o barieră aproape ermetica la suprafața pielii: uleiurile minerale, ceara de albine, parafina, lanolina, ceara de origine vegetală.
  3. Degresanți agresivi, cum este Sodium lauryl sulphate (SLS).


Sebumul conține vitamina E, ce are efect antirid și protejează pielea, nu îl îndepărtați agresiv și excesiv.

Pentru curățare vom alege texturi gel, spumă, lichide (apa micelară). Pentru hidratare sunt recomandate serumurile cu o consistență lichidă, gel și cremele cu textură lejeră (gel, sorbet, loțiune, light cream, spray de față hidratant). Primer de față pe bază de siliciu sau pudră .

Pro tip: Nu aplicați niciodată în zona ochilor produse pentru ten gras. Este o zona mereu uscată, fiind aproape lipsită de glande sebacee.

Yours truly,

Gabriela Păun

Vă aducem aminte că ne-am mutat în online ca să fim cu toții în siguranță în această perioadă, așa că dacă vreți să ne susțineți, acum este momentul. Am pregătit vouchere pentru serviciile noastre cu discount de 25%. Pentru mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: +(40) 727.819.950, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la sectiunea blog:https://dimakeupstudio.ro/.

Alte postari

1 comment

Top 5- fond de ten pentru ten gras – Diana Ionescu Make-Up Studio May 11, 2020 - 7:56 pm

[…] aplicat un skin care corespunzător pentru hidratare, chiar dacă tenul este gras. Găsești aici mai multe informații despre îngrijirea tenului […]

Reply

Leave a Comment