BTS Andreea Bălan – Am crezut în basme

by Diana Ionescu

Cea mai recentă piesă a Andreei Bălan transmite un mesaj emoționant, inspirat din experiența de viață a artistei. Andreea a transpus în muzică un carusel de trăiri ce au marcat-o în ultima perioadă. Această piesă merita un videoclip pe măsură, astfel că, ‘echipa transformers’, cum îi numește Andreea pe cei care se ocupă de imaginea ei, alături de regizori talentați, s-au reunit într-un proiect cu totul special. Rezultatul este o capodoperă, dar ne-am bucurat de întregul proces de creație și vă invităm și pe voi în culise prin intermediul acestui articol.

Realizarea acestui videoclip a presupus multă muncă de research și o comunicare permanentă între membri echipei. Pentru a reda caleidoscopul de trăiri pe care Andreea dorea să îl transmită, a fost gândit un concept inspirat din artă. Scenografia, stylingul și tot ce ține de make-up și păr au fost dezbătute și puse la punct în cel mai mic detaliu, astfel încât, în ziua filmării, totul să se îmbine într-un puzzle perfect.

Diana Ionescu a dezvoltat 5 lookuri ce îmbină tehnici de beauty make-up clasic cu face art și body painting, urmărind referințele date de regizor. Procesul de pregătire a fost unul laborios și a presupus machiaje de test prealabile. Face art-ul de inspirație cubistă presupune redarea efectului 2D pe fizionomia 3D, fără a șterge expresivitatea trăsăturilor. Acest lucru se realizează prin jocul de lumini și umbre și prin schema de culori.

Look 1- Classic natural beauty

Frumusețea naturală a Andreei a fost evidențiată prin tehnici care se aplică și pentru machiajul de mireasă și au completat ideea de fragilitate și vulnerabilitate dată de întregul styling. Fluturele este natural, iar fixarea lui fară a-l deteriora în vreun fel a fost o adevărată provocare.

Look 2- Red glossy smokey eyes

Un look glam, ce inspiră forță și senzualitate. Timpul este foarte prețios pe set, mai ales când sunt multe lookuri de schimbat. Pentru mai multă eficiență, Diana a folosit ca bază pentru realizarea smokey-ului o acuarelă Kryolan roșie fixată cu un fard roșu Illamasqua. Efectul glossy a fost realizat cu ajutorul Fenty Beauty Gloss Bomb. Iluminarea tenului a fost realizată cu Iconic London Liquid Illuminator.

Look 3- Living statue

Imaginea de împietrire, de sentimente înghețate, daca vreți, dar și ideea de vulnerabilitate au fost redate prin body painting și prin hair stylingul minimalist. Pentru body painting a fost folosită o bază cremoasă albă de la Mehron, peste care s-a aplicat Aqua colour de la Make-up Forever.

Look 4- Living painting

Inspirația a fost tabloul lui Picasso – Garçon à la pipe Pentru realizarea face art-ului s-au folosit acuarele Mehron Paradise Aquacolour.

Look 5- Cubist bride

Parcursul personajului pe care îl interpretează Andreea Bălan în videoclip trece de la mireasa fericită și încrezătoare în viitor la o mireasă ‘deconstruită’ cu sentimente frânte, ideea de ruptură fiind redată foarte sugestiv prin machiajul geometric, de inspirație cubistă. Pentru realizare body painting-ului și a face art-ului s-au folosit acuarele Mehron Paradise Aquacolour.

Pentru mai multe detalii behind the scenes, vă invităm să urmăriți materialul postat de @dianaionesco pe IGTV.

Șiiiiiii, pentru și mai mult insight & imagini de backstage, aveți mai jos și vlogul Andreei Bălan:

Echipa videoclipului: Regie @thevladrosca & @rroxxs
Styling @anda_crapatureanu
Hairstyle @adonisenache
MakeUp @dianaionesco

Pregătim primul MASTERCLASS online susținut de @dianaionesco, iar tema aleasă este MAKEUP ICONIC în 2020. MASTERCLASS-ul este dedicat tuturor pasionaților de make-up, indiferent de nivelul de practică la care se găsesc. Vă invităm să vă înscrieți, găsiți toate detaliile aici.

Susținem cursuri online, intră aici pentru detalii. De asemenea, continuăm înscrierile pentru cursurile acreditate DIMS PRO pentru grupele din iulie si august 2020. Pentru mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numerele de telefon:+(40) 747.088.865, +(40) 727.819.950, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la secțiunea blog: https://dimakeupstudio.ro.

Alte postari

Leave a Comment