5 întrebări esențiale cu trainerul DIMS PRO începători- Mihaela Tomescu-Niță

by Diana Ionescu

Este un profesor înnăscut, iar traiectoria carierei ei a străbătut companii multinaționale unde a avut rolul de trainer pentru echipe diverse. Ea este parte din echipa DIMS încă din 2017 fiind absolventă a cursurilor Dianei, cu ale cărei principii de lucru și conduită a rezonat din prima zi. Din 2018 Mihaela este trainerul DIMS PRO pentru modulul de începători din cadrul studioului.

Vă invităm să o descoperiți pe colega noastră prin intermediul mini interviului ce urmează:

1. Cum s-a întâmplat tranziția de la training corporate la make-up?

La scurtă vreme după ce am absolvit cursul de make-up din cadrul DIMS, am fost întrebată într-un workshop corporate care ar fi pentru mine “the dream job”. Am răspuns, fără să clipesc măcar, că mi-aș dori să fiu make-up trainer. Un job care putea să aducă împreună cele două mari pasiuni (traningul și make-up-ul) suna ideal. Acela a fost momentul în care mi-am dorit să fac o schimbare profesională și, astfel, am acceptat oferta Oriflame România de la fi Beauty Trainerul lor.

Mihaela Tomescu-Niță, trainer DIMS PRO începători

2.Cât de mult influențează tendințele din social media așteptările pe care le au cursanții?

Destul de mult, deși observ o scădere, totuși, în ultimul timp. Cred că așteptarea cea mai des întâlnită este aceea legată de ten perfect, fără nicio textură. E important de înțeles că make-up-ul din social media diferă destul de mult de cel din viața reală. Acesta este un lucru despre care discutăm des la cursul de începători.

Mihaela Tomescu-Niță, trainer DIMS PRO începători

3. Ce avantaje are un curs de inițiere versus a fi 100% autodidact?

În primul rând, în cadrul unul curs de inițiere vei învăța “de ce-ul” din spatele fiecărui pas făcut în make-up. Apoi, vorbim despre spectrul foarte larg de produse pe care ai ocazia să le testezi. Înveți să gândești structurat, să faci alegeri avizate, nu doar să copiezi un machiaj făcut de altcineva și cel mai important este că ai ocazia să practici tot ce ai învățat și pe alte persoane. Să nu uităm și de trucurile pe care le poți afla din experiența trainerilor.

Mihaela Tomescu-Niță, trainer DIMS PRO începători

4. Cum ai caracteriza nivelul machiajului profesional din România?

Cred că sunt foarte puțini oameni din această industrie pe care îi pot numi cu adevărat profesioniști. A fi make-up artist nu înseamnă numai a reproduce câteva tipuri de machiaje pe care le-ai învățat în câteva zile, ci înseamnă mai degrabă un cumul de aptitudini pe care ar trebui să le dețină make-up artistul. Un exemplu ar fi cât de multă atenție acorzi felului în care arată pensulele și produsele tale atunci când mergi la un job, un lucru simplu care denotă cât de multă grijă ai pentru siguranța clientului tău, în primul rând. Cu puține excepții, simt că în ultima vreme în Romania machiajele pe care le vedem arată la fel indiferent de cine le poartă. Ar fi păcat să nu înțelegem că motivul pentru care există “artist” în “make-up artist” este pentru că tocmai asta reprezintă machiajul: o artă. De aceea, ar trebui să tratăm fiecare față ca pe o pânză albă.

Mihaela Tomescu-Niță, trainer DIMS PRO începători

5. Care sunt cele mai frecvente preconcepții pe care le au oamenii când vin la curs?

Cele mai întâlnite ar fi următoarele: – mă machiez/ urmăresc tutoriale de make-up de multă vreme, ar trebui să fie ușor să fac asta – rujul roșu nu este pentru toată lumea – blushul nu este pentru toată lumea – dacă ești un make-up artist bun, automat ești și un trainer foarte bun.

Mihaela Tomescu-Niță, trainer DIMS PRO începători

Yours truly,

Gabriela Păun

Susținem cursuri online, intră aici pentru detalii. De asemenea, continuăm înscrierile pentru cursurile acreditate DIMS PRO pentru grupa din octombrie 2020. Pentru mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon:+(40) 747.088.865, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la secțiunea blog: https://dimakeupstudio.ro.

Alte postari

Leave a Comment