Pașii esențiali pentru a deveni make-up artist

by Diana Ionescu

Mi-am promis că în momentul în care o să-mi pierd bucuria de a fi make-up artist, mă voi opri. Nu am ajuns încă în punctul acela, dar am fost aproape.

Diana Ionescu- Make-up artist & fondator Diana Ionescu Make-up Studio

Potențialul creativ există în fiecare dintre noi, dar puțini sunt cei care au curajul să îl exploreze și să îl valorifice fară teamă. Diana Ionescu, trainer și fondator @dimakeupstudio a susținut un live pe Facebook în care împărtășește din experiența ei, pentru toți cei care au nevoie de motivație și inspirație pentru a deveni make-up artiști de succes.

Am sintetizat în acest articol câteva idei importante care să vă îndrume și să vă facă traseul mai clar.

Timpul

Performanța înseamnă talent și antrenament.

Diana Ionescu- Make-up artist & fondator Diana Ionescu Make-up Studio

Să îți dedici timp pentru practică. Machiajul, la fel că orice altă artă, trebuie susținut de multe repetiții, de mult exercițiu individual. Investiția cea mai de preț ca pasiunea ta să devină o profesie este TIMPUL.

Atestarea profesională

Trebuie să devii legal în meserie pentru a putea exista cu adevărat. Faptul că ajungi într-un mediu în care te conectezi cu persoane care au aceeași pasiune cu a ta și creezi niște relații, îți dă o motivație.

Diana Ionescu- Make-up artist & fondator Diana Ionescu Make-up Studio

Poți practica oficial meseria de make-up artist, iar dacă ești serios în privința asta, îți vei dori să ai o formă legală prin care să activezi în domeniu. Fie că e vorba de freelancer sau te hotărăști să fii make-up artist pentru un brand de make-up, vei avea nevoia unei dovezi a atestării profesionale în urma absolvirii unui curs complet de minim 120 ore în cadrul unei școli de machiaj acreditată. Diploma, recunoscută de Ministerul Educației și Muncii, te ajută și să achiziționezi produse profesionale cu un preț pentru profesioniști, cu discounturi între 20-40%. Cum poți alege o școală de machiaj? Găsești aici mai multe detalii.

Make-up assistant

Toate echipele pe care le-am avut alături au fost formate din studente sau absolvente DIMS. Mi-am dorit să existe o continuitate practică a cursului. Ca asistent sau make-up artist secund trebuie să te descurci foarte bine, cel puțin din punct de vedere tehnic.

Diana Ionescu- Make-up artist & fondator Diana Ionescu Make-up Studio

Asistent de make-up artist, o scurtătură pentru a pătrunde în industrie. Este o metodă de a învăța de la un profesionist. Dacă doar ajuți și ești începător, joburile de asistent nu se plătesc. Sunt un internship. Dacă ai experiență în domeniu și jobul de asistent implică și a machia alte persoane, înseamnă că ai ajuns la stadiul de make-up artist secund. De obicei, aceste joburi se plătesc.

Kit profesional

Trebuie să faci față oricărei provocări cu ajutorul kitului. Acesta trebuie organizat deștept, să nu aruncați banii pe produse care sunt în trend, dar care nu vă ajută.

Diana Ionescu- Make-up artist & fondator Diana Ionescu Make-up Studio

O parte esențială o presupune construirea inteligentă a unui kit profesional de makeup. Ascultă sfaturilor make-up artiștilor cu experiență în domeniu, care activează în sferele pe care ți le dorești și tu. Caută informații despre kiturile lor, produsele preferate. În cadrul cursului de make-up DIMS PRO al școlii noastre, un curs complet care te pregătește de la zero pentru meseria de make-up artist, afli detaliat ce trebuie să conțină kitul de profesionist și ai ocazia să testezi produsele selecționate de noi, trainerii DIMS, pe baza experienței nostre în domeniu.

Portofoliu

Prin portofoliu trebuie să îți arăți identitatea artistică și stilistică. Oamenii vor să vadă cum ești tu, ca artist.

Diana Ionescu- Make-up artist & fondator Diana Ionescu Make-up Studio

Portofoliul constă în lucrările de makeup pe care le prezinți, ce reflectă stilul personal, artistic și reprezintă cartea ta de vizită. Înainte era offline, fotografii printate și ținute într-o mapă de portofoliu. Acum, totul se întâmplă online, așa că și portofoliul se mută online. Cea mai simplă metodă de a te promova este pe Instagram, printr-un cont dedicat activității tale de makeup. Fotografia ta de profil e importantă pentru că te reprezintă ca profesionist. Conținutul trebuie sa fie de calitate, să arate că ești dedicat profesiei, pasionat și updatatat la tot ce e nou. El trebuie sa cuprinda posturi despre produse, auto-machiaj și neapărat machiaje realizate pe modele. Cum realizezi conținutul ? Ai nevoie de o investiție în tehnologie ( un telefon performant, o lumină potrivită pentru fotografiile de beauty) . Poți colabora cu un fotograf pentru un set de fotografii STATEMENT – Manifest. La școala Diana Ionescu Make-up Studio colaborăm cu fotografi profesionisiti și se organizează sesiuni foto de portofoliu în cadrul cursului. La final studenții primesc fotografii profesionale, gata de publicat în revistă.

Networking

Atragem oamenii pe care ni-i dorim aproape. Înscrierea la concursuri ajută enorm. Am descoperit mulți oameni talentați.

Diana Ionescu- Make-up artist & fondator Diana Ionescu Make-up Studio

Clienți, modele, fotografi, oameni pe care îi admiri din industria de beauty, toți pot contribui la succesul tău și sunt vitali pentru a-ți menține pasiunea vie. Nu ezita să comunici cu ei și să le împărtășești viziunea ta artistică.

Pentru informații detaliate despre subiect, te invităm să urmărești live-ul făcut de Diana aici.

Susținem cursuri online, intră aici pentru detalii. De asemenea, continuăm înscrierile pentru cursurile acreditate DIMS PRO din februarie și august 2021. Pentru mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon:+(40) 747.088.865, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la secțiunea blog: https://dimakeupstudio.ro.

Alte postari

Leave a Comment