Make-up pentru sesiune foto de bijuterii

by Diana Ionescu

Suntem înconjurate de panouri publicitare imense care prezintă modele superbe ce poartă bijuterii prețioase, care mai de care mai sofisticate. Cadrele fotografiilor sunt foarte apropiate, iar atenția este îndreptată spre fața modelului, care e machiată în acord cu stilul bijuteriilor. În cele ce urmează, voi detalia tot ce trebuie să știți despre elementele necesare care alcătuiesc lookul perfect pentru o sesiune foto care să pună în valoare orice tip de bijuterii. Discuția cu designerul este punctul de plecare: pune cât mai multe întrebări despre povestea și mesajul pe care le vor spune bijuteriile create. Această abordare este punctul de referință în alegerea stilului de machiaj pe care îl vei realiza.

Fața

make-up @vior_ela for @tabayerjewelry

Asigură-te că alegi produsele de îngrijire specifice tipului de ten al modelului. Acestea vor pune bazele unui machiaj rezistent care nu va dispărea sub luminile de studio după câteva ore. Alegerea primerului și apoi a fondului de ten sunt decizii importante. Testează compatibilitatea celor 2 tipuri de produse și asigură-te că se suprapun armonios, fără reacții chimice neașteptate (uneori se întâmplă și ca texturile să se separe). Alege produse din categoria HD, ele se comportă excelent când vine vorba de close-up pe față, dau foarte bine pe cameră. Ia în considerare conturarea subtilă a feței, care să dea extra dimensiune fizionomiei.

Ochii

Ochii sunt de cele mai multe ori în centrul atenției. Fie că realizezi un machiaj puternic al ochilor – un smokey seducător, un eyeliner clasic sau un accent neon, ține mereu cont de cum îl armonizezi cu intensitatea buzelor și mai ales cu designul bijuteriilor. Riscul care trebuie luat în considerare este că machiajul poate eclipsa restul elementelor: bijuteriile, hainele, coafura.

Buzele

Un element foarte expresiv – poți opta pentru o nuanță nude, intermediară sau un roșu iconic. Corelează culoarea buzelor cu intensitatea machiajului ochilor și cu stilul bijuteriilor. Culorile au propriul lor mesaj și acesta trebuie să vina în întâmpinarea întregului concept al sesiunii foto. Ține cont de cercul cromatic, dacă alegi înțelept culori complementare, acestea crează un contrast puternic ce pune cu adevărat în evidență bijuteriile. Un ruj roșu poate, de exemplu, să arate foarte bine în prezența unor cercei cu smarald. Magia începe când toate elementele se echilibrează și se pun în valoare reciproc.

Trecem în etapa finală, care devine completă prin atenția pe care o vei oferi machiajului corporal, asigurând-te că nuanța urechilor, gâtului, decolteului sunt similare cu nuanța tenului. Ca bonus, aplică un illuminator discret pentru a sublinia luminozitatea pielii. Înainte de a trece la machiajul corpului, asigură-te că folosești o pudră translucidă pe zona T a feței, pentru ca tenul să nu fie prea strălucitor în fața camerei. Există riscul ca luciul feței să distragă atenția de la bijuterii. Urmărește gradul de strălucire pe parcursul ședinței foto și aplică puțină pudră matifiantă atunci când consideri că e nevoie.

Corpul

Aplică o loțiune lejeră de corp pe toate zonele expuse: decolteu, umeri, coate, genunchi (dacă e cazul) pentru că o piele hidratată va arăta întotdeauna bine din orice unghi e surprinsă de camera foto.

Elementul final al sesiunii foto de bijuterie sunt unghiile și igiena lor: asigură-te că manichiura modelului este pusă la punct – în cazul în care echipa nu asigură un tehnician de unghii, adu câteva nuanțe de lac de unghii nude sau transparent pentru a asigura un look clean și în zona mâinilor, care vor fi și ele în atenția tuturor.

Sper că aceste sfaturi să te ajute în a crea niște lookuri impecabile la care să te uiți peste ani și să fii mândră de aportul tău la campania de bijuterii.

make-up @vior_ela for @ivarbyritikaravi

Articol scris de @vior_ela, absolventă a cursurilor DIMS PRO, make-up artist în Londra.

Susținem cursuri online, intră aici pentru detalii. De asemenea, continuăm înscrierile pentru cursurile acreditate DIMS PRO din februarie și august 2021. Pentru mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon:+(40) 747.088.865, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la secțiunea blog: https://dimakeupstudio.ro.

Alte postari

Leave a Comment