Machiajul de mireasă in 2021 – sfaturi dacă nu apelezi la un make-up artist

by Diana Ionescu

Pandemia a dat peste cap planurile multor mirese. Din fericire, anul 2021 se anunță unul plin de nunți, semn că oamenii nu au renunțat la visul unei zile speciale. Dacă ai amânat prea mult programarea pentru machiaj sau îți dorești să te ocupi singură de partea de beauty, acest articol este pentru tine.

Sfaturi dacă nu apelezi la un make-up artist pentru machiajul de mireasă:

Provocarea cea mai mare în privința machiajului de mireasă făcut acasă este rezistența lui pe parcursul întregului eveniment.

Primul aspect de care trebuie să ții cont este pregătirea pielii. Nu realiza tratamente cosmetice mai devreme de șapte zile înaintea evenimentului. Evită să încerci produse noi, în special peelinguri chimice, tratamente cu laser, epilare invazivă, măști cu enzime sau acizi etc. De asemenea, evită solarul și expunerea excesivă la soare.

Al doilea aspect important este tenul. Aici vorbim despre un fond de ten long-wear aplicat pe o bază potrivită pentru pielea ta.

Folosește un serum hidratant sau o cremă cu textură lejeră, care se absoarbe repede în piele și nu riști să topească produsele de make-up pe care le vei aplica ulterior.

Pentru ziua nunții asigură-te că alegi un fond de ten pe care l-ai mai purtat în prealabil, știi exact cum reacționează cu tenul tău. Ultimul lucru de care ai nevoie e să descoperi că nu e potrivit sau în cel mai rău caz, iți provoacă o alergie.

Recomandarea DIMS: Estee Lauder – Double Wear Foundation 

Secretul pentru un machiaj al ochilor care nu se strânge și nu dispare peste câteva ore constă în folosirea pe pleoapa superioară a unui primer de ochi – adică o bază special creată pentru a crea o barieră între piele și machiaj. Pe lângă faptul că face machiajul să reziste, reprezintă și o barieră pentru pigmenți și protejează pielea fină din jurul ochilor.

Recomandarea DIMS: Anastasia Beverly Hills – Eye Primer

Deși cred cu tărie că machiajul pentru mireasă trebuie să reflecte personalitatea purtătoarei, există totuși un element clasic ce s-a păstrat în tendințele machiajului de mireasă. Normal că vedeta este tușul de ochi. Fie că alegi o linie subțire la baza genelor în stilul Old Hollywood, fie că îți dorești o alungire a privirii și îndrăznești să îți faci o codiță vizibilă de tuș stil Brigitte Bardot, în fiecare dintre situații ai nevoie de un tuș rezistent la apă, waterproof.

Recomandarea DIMS: Illamasqua Precision Gel liner 

Ziua nunții reprezintă un carusel de emoții, așa că nu poți avea pretenția să nu plângi pentru că îți strici machiajul. Folosește o Mascara Waterproof și gândul ăsta dispare.

Recomandarea DIMS: Bourjois Volume Reveal Mascara Waterproof 

Rujul mat, rezistent, e preferatul meu pentru evenimente și în special pentru machiajul de mireasă. Te asiguri că nu există nici un transfer de culoare și are o rezistență îndelungată. Asigură-te că exfoliezi bine buzele înainte și că le hidratezi.

Sara happ – Lip scrub – Savage beauties 

Pentru sugestii de rujuri, citiți aici.

PRO TIP: Roagă domnișoara de onoare să aibă grijă de trusa de retuș pe parcursul evenimentului. Pregătește-te din timp cu un fard de obraz / blush compact, o pudră compactă, anticearcăn și rujul pe care l-ai folosit.

Recomandare DIMS: Pudră compactă Charlotte Tilbury Airbrush Flawless finish

Machiaje realizate de @dianaionesco, fondator & trainer @dimakeupstudio.

Susținem cursuri online, intră aici pentru detalii. De asemenea, continuăm înscrierile pentru cursurile acreditate DIMS PRO din august si octombrie 2021. Pentru mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon:+(40) 747.088.865, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la secțiunea blog: https://dimakeupstudio.ro.

Alte postari

1 comment

Conde July 6, 2021 - 12:09 pm

Multumesc pentru sfaturi!

Reply

Leave a Comment