Smokey Eyes Make-Up

by Diana Ionescu

Machiajul smokey eyes este un make-up extrem de adaptabil și mereu actual.

Când vorbim despre efectul Smokey Eyes, avem mai multe abordări spre care ne putem orienta, fiind o opțiune aleasă de Makeup Artiști pentru a evidenția acel sex-appeal dorit de către modele și ecranizat deseori la Hollywood pe marile ecrane. Iată câteva lucruri de luat în seamă atunci când realizăm un machiaj smokin hot.

Makeup artist: Mihaela Niță Tomescu
Foto: Uanna Dumitrescu
Model: Maria Vigheciu

✔️ Cel mai clasic și la îndemână este să optăm pentru un stil de machiaj inspirat din anii 80 – o perioadă prolifică pentru accente punk, cenușiu, cu linii grafice puternice și elemente ascendente.

✔️ O altă direcție din anii 80 este varianta de make-up smokey colorat. Preluăm cromatica: machiajul monocrom sau combinatii de 2 și 3 culori puternice. Modul de aplicare este unul actual, adică:
NU se finisează exagerat trecerile,
NU se conturează cu negru ochii
– și, uneori se renunță chiar și la mascara pentru a nu ajunge la un machiaj încărcat. Este o aborare minimalistă a anilor 80, în care se păstreaza spiritul și impactul culorilor.

✔️ Culorile neon sunt o alerere îndrăzneață și foarte inspirată, însă există posibilitatea unei exagerări. Pentru a evita un look mult prea încărcat, sfatul meu este să păstrați culorile neon pe suprafețe mici, ca accente pentru un smokey eyes: fie în colțul interior, fie pe centrul pleoapei mobile.

✔️ Modul de combinare al culorilor e important, iar dacă nu stai prea bine la teoria culorilor, alege o gamă cromatică analog, adică acele culori apropiate pe cercul cromatic: roșu, mov, indigo. Roșu, portocaliu, galben. Albastru, turquoise și verde. În felul acesta, chiar și dacă aplicarea nu e perfectă, iar culorile se combină între ele, nu riști ca întregul machiaj să arate greșit. Din contră, nuanțele intermediare vor arăta și mai sofisticat.

✔️ Din punct de vedere al tehnicii, pentru efectul estompat de la margine (blending), este ideal să alegi o pensulă cu o secțiune circulară și cu firele cât mai lungi. Folosește-te de vârf pentru estompare.


Pentru mai multe detalii legate de înscrierile la cursurile DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: +(40) 727.819.950, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la sectiunea blog: https://dimakeupstudio.ro/.

Alte postari

1 comment

Diana Ionescu March 26, 2020 - 6:39 pm

ewtref

Reply

Leave a Comment