Puterea machiajului – demo la Universitatea Politehnică

by Diana Ionescu

Iată un cadru în care poate că nu mă vedeam prea curând: Centrul de cultură, voluntariat, sport și activități receative al Universității Politehnice din București organizează o serie de evenimente speciale pentru studenții din cadrul facultăților. Alături de colega Gabriela Păun, am fost invitată să iau parte la Discuții de seară: Mirror, mirror on the wall.

Sunt de părere că ar trebui să venim tot mai mult în întâmpinarea curiozității tinerilor și studenților și totodată ar trebui să renunțăm la expresii care împiedică dialogul inter-generațional, de tipul: pe vremea mea … Avem multe de învățat unii de la alții, să lăsăm orgoliile deoparte.

În cadrul prezentării din fața studenților am susținut un discurs în care am abordat o serie de teme printre care puterea machiajului și cum poate acesta să ne schimbe dispoziția. A urmat apoi o serie de sfaturi pentru cum ne putem amplifica trăsăturile care ne plac și cum putem diminua trăsăturile care nu ne plac sau pe care nu le vrem evidențiate și am realizat o demonstrație de makeup.

Ulterior am aflat care sunt pașii pentru un machiaj purtabil de zi și ce diferențe colosale sunt între un machiaj pentru social media, de tip Instagram, și un machiaj făcut pentru a fi purtat fără filtrele din aplicații. De multe ori avem tendința să uităm că dincolo de ecranul albastru al aplicației sunt o sumedenie de algoritmi care pot distorsiona realitatea atât de tare că devenim nemulțumiți cu instrumentele la îndemână când acestea nu pot oferi aceleași rezultate spectaculoase.

Sfatul meu este să vă îngăduiți să vă relaxați, să vă jucați și să lăsați presiunile sociale deoparte atunci când vreți să vă exprimați artistic, creativ prin makeup. O să vedeți ce diferențe importante apar pornind de la atitudinea celui care controlează pensulele.

O altă temă populară pentru viața mereu în criză de timp a unui student cu multe cursuri, examene și teme, dar și cu o viață socială bogată a fost modul de transformare rapidă a unui machiaj de zi într-unul de seară. Tot în cadrul întâlnirii de la universitate am răspuns succint și la întrebarea ce trebuie să conțină un kit personal de produse minimal, ușor de purtat în geantă.

Pentru mai multe detalii legate de înscrierile la cursurile DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: +(40) 727.819.950, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la sectiunea blog: https://dimakeupstudio.ro/.

Alte postari

Leave a Comment